REFERENSSIT

Asiakkaamme vaihtelevat rautakauppiaista rengastehtaisiin, mutta heitä kaikkia yhdistää yksi asia: onnistumisprosentti kuljetuskustannusten pienentämisessä Logentian avulla on 100.

Sitoudumme jatkuviin tuloksiin

Koska ratkaisumme perustuvat SaaS-malliin, täytyy meidän todistaa hyötymme kuukausittain. Samasta syystä kaikki asiakkaamme saavat jo pian käyttöönoton jälkeen vastineen investoinnilleen ilman suuria etukäteiskustannuksia. Tällä toiminnan ja hinnoittelun läpinäkyvyydellä haluamme varmistua siitä, että asiakassuhteistamme syntyy pitkäaikaisia kumppanuuksia.

Asiakkaitamme

Yhteistyökumppanit

Asiakasreferenssit

Mikko Leed
Hankintapäällikkö, Biolan Group
Logentia toteuttaa logistiikka-alan ammattilaisten hurjimmat haaveet vertailemalla kuljetuspalveluita nopeasti ja helposti. Logentian avulla valitsemme jokaiseen kuljetukseen kustannustehokkaimman vaihtoehdon, emmekä käytä rahteihin euroakaan likaa. Palvelu maksaa itsensä takaisin nopeasti ja pienelläkin käytöllä

Mikko Leed, Hankintapäällikkö, Biolan Group

Lue lisää

Kumppani suositteli Logentiaa Biolan Groupille

Biolan Group valmistaa ja myy luonnonmukaiseen viljelyyn ja viheralueiden hoitoon soveltuvia tuotteita. Suomalaisten logistiikkapalveluiden nopea ja helppo vertailu oli Biolan Groupin hankintapäällikölle, Mikko Leedille vain hurja haave, kunnes yhteistyökumppani vinkkasi Logentian vertailutyökalusta. Palvelun potentiaali kävi selville saman tien ja neuvottelu yhteistyöstä alkoi.

Logentia suoritti arvion kuljetusten säästöpotentiaalista Biolanin edellisvuoden toimitusten perusteella. Jatkoselvitysten ja perusteellisen analysoinnin jälkeen Biolanilla tehtiin päätös Logentian verkkopohjaisten palveluiden käyttöönottoon kuljetusjärjestelijöiden työn tueksi. Kuljetussopimukset syötettiin ohjelmistoon, jonka avulla niitä on helppo vertailla päivittäin.

Säästöjä jokaisella kuljetuksella

Kuljetuksista vastaavien henkilöiden aika ja resurssit ovat usein rajallisia ja tarjousten vertailu vaikeaa tai jopa mahdotonta. Biolanin ajojärjestelyissä hyödynnetään Logentian verkkopohjaista ohjelmistoa, jolla pystytään valitsemaan jokaiselle rahdille edullisin ja paras toimitustapa tehokkaasti. Ohjelmistoon on syötetty kaikki olemassa olevat sopimukset erilaisina muuttujineen, ja näin säästöjä syntyy jokaisella haulla.

Biolanilla uskotaan Logentian palveluiden maksavan itsensä nopeasti ja pienelläkin käytöllä takaisin yritykselle. Ensimmäiset viralliset seurantalukuja saadaan syksyllä 2014, mutta suunta on jo nyt havaittu oikeaksi. Logentian avulla valitsemme jokaiseen kuljetukseen kustannustehokkaimman vaihtoehdon, emmekä käytä rahteihin euroakaan likaa

– Mikko Leed, Hankintapäällikkö, Biolan Group

Jan Siren
Transport manager, Viessmann
Logentian kuljetusanalytiikan palveluiden avulla saimme täyden läpinäkyvyyden kuljetustarjousten välisiin eroihin Pohjoismaisessa kuljetuspalvelujen kilpailutuksessamme. Lopputuloksena saimme laadukkaammat kuljetuspalvelut käyttöömme aiempaa kilpailukykyisemmällä hintatasolla.
Päivittäisessä logistiikan työssä Logentian järjestelmä parantaa kannattavuutta, kun jokaiselle lähetykselle voidaan valita tehokkain kuljetusvaihtoehto ja hinnoitella myyntirahdit todelliseen kuljetuskustannukseen perustuen.

Jan Siren, Transport manager, Viessmann

Lue lisää

Logentian palvelut helpottavat Viessmannin arkea

Viessmann on Euroopan johtava kylmäratkaisujen toimittaja ja merkittävä logistiikan kuljetuspalvelujen ostaja. Kuljetustarve vaihtelee yksittäisistä varaosista suuriin projektitoimituksiin. Viessmann toimii koko Euroopan alueella, jolloin kuljetuksilta vaaditaan kustannustehokkuutta ja luotettavuutta massaluokasta ja reitistä riippumatta.

Yhteistyö alkoi vuonna 2012 rahtisopimuskannan rakentamisella ja kilpailutuksella, joka edellyttää asiakkaan logistiikan tarpeiden tuntemista ja huolellista mallintamista. Viessmannin kokoisen yrityksen käyttöön suositettiin useita toisiaan täydentäviä rahtisopimuksia kuljetuskustannusten ja toimitusvarmuuden optimoimiseksi. Parhaan sopimuksen valinta tapauskohtaisesti mahdollistettiin tehokkaan vertailutyökalun avulla. Rahtilaskurista Viessmannilla löydetään optimaalinen kuljetusliike sekunneissa lähetyksen reitistä tai koosta riippumatta.

Aikaa säästäviä ja joustavia työkaluja

Operatiiviselle puolelle Viessmann haki aikaa säästäviä työkaluja, joilla voi tehdä pikaisesti tapauskohtaisia valintoja ja Logentian työkalujen todettiin helpottavan päivittäistä työtä erityisesti varaosatoimituksissa.

Kokonaishintahan on se, mikä viime kädessä kiinnostaa. Kun laskuri hakee parhaat kuljetusvaihtoehdot, voi niistä valita kustannustehokkaimman kuljetuskriteerit täyttävän toimijan jokaiseen lähetykseen. Lisäksi työtä helpottaa se, että Logentian hintatiedot pitävät sisällään kaikki mahdolliset lisät. Erityisesti hyödyllinen työkalu on nopeissa tarjouskyselyissä, kun tarjouspyynnön tueksi voi antaa rahtihinnan jopa myyntisoiton aikana.

En näe, miksi emme käyttäisi työkalua jatkossakin ja kehittäisi sitä yhdessä Logentian kanssa palvelemaan Viessmannin tarpeita yhä syvällisemmin.”

– Jan Siren, Transport manager, Viessmann

Peter Krause
IT-Päällikkö, Sultrade Oy
Integroimme Logentian rahtilaskurin ERP-toimittajamme WLAN-varastosovellukseen. Pystymme laskurin avulla keräilyn päätteeksi valitsemaan halvimman rahdin asiakkaallemme ja siirtämään kulut suoraan laskutukseemme. Integrointi kävi nopeasti, eikä vaatinut paljon työtä. Se oli yksi ensimmäisenä valmistuneista osaprojekteista.

Peter Krause, IT-Päällikkö, Sultrade Oy

Lue lisää

Rahtilaskurin integrointi Sultraden ERP-toimittajan varastosovellukseen

Transmeri-konsernin itsenäinen tytäryhtiö Sultrade Oy on urheilu- ja vapaa-ajan tuotteiden maahantuontiyritys. Sultraden myyntialue ulottuu Suomen lisäksi myös Ruotsiin ja Baltiaan. Logentia osallistui 2013 alkaneeseen mittavaan varastologistiikan uudistukseen, jossa Sultraden Espoossa sijaitsevan varaston keräily- ja tietojärjestelmät modernisoitiin.

Varastologistiikkauudistuksen tavoitteena oli saada koko prosessi tavaran saapumisesta sen lähettämiseen ja laskuttamiseen mahdollisimman sujuvaksi ja kustannustehokkaaksi. Logentia toimitti Sultradelle rahtien hintatietojärjestelmän, jonka avulla pystytään tekemään aktiivista kuljetusvalintaa jopa varaston mobiilien päätelaitteiden avulla. Samalla kilpailutettiin Sultraden kotimaan jakelusopimukset ja leikattiin kuljetusten hintatasoa.

Integraatio oli nopea ja vaivaton prosessi

“Integroimme Logentian rahtilaskurin ERP-toimittajamme WLAN-varastosovellukseen. Pystymme laskurin avulla keräilyn päätteeksi valitsemaan halvimman rahdin asiakkaallemme ja siirtämään kulut suoraan laskutukseemme. Integrointi kävi nopeasti, eikä vaatinut paljon työtä. Se oli yksi ensimmäisenä valmistuneista osaprojekteista.”

– Peter Krause, IT-päällikkö, Sultrade Oy

Miten voimme auttaa?

Olemme auttaneet lukuisia yrityksiä selvittämään kuljetusten hallinnan haasteet ja menestymään paremmin. Jos kuljetuslogistiikassanne voisi olla parantamisen varaa, ota meihin yhteyttä numeroon +358 (0)40 574 1358 tai varaa demo saman tien.

Haluatko säästöä kuljetuskustannuksiin? Jätä yhteystietosi.

Logentia

on ensimmäinen kuljetusten hallinnan ohjelmisto- ja asiantuntijayritys, joka tarjoaa kuljetussopimusten läpinäkyvyyden tuomat hyödyt teollisuudelle, tukkukauppiaille ja verkossa toimiville vähittäiskauppiaille. Katso myynnin yhteystiedot

Yhteystiedot

Hämeentie 19, 00500 Helsinki

Yhteyshenkilöt

Yleiset sopimusehdot

Käyttötuki